fredag den 24. november 2017

'I dag skal det være' af Maria Semple

Eleanor ved godt, at hun ikke altid er helt nem. Men i dag skal det være: I dag vil hun tage sig sammen og være den bedste udgave af sig selv. Men livet kommer i vejen og det bliver svært for Eleanor at leve op til det løfte, hun har givet sig selv. For i dag er lige præcis den dag, hvor Eleanor opdager at hendes mand Joe åbenbart ikke er på arbejde, selv om han ikke har nævnt, at han skulle have andre planer. Og sønnen Timby har ondt i maven og må hentes af mor, - der til gengæld bliver nødt til at aflyse en frokost med en veninde, som hun alligevel ikke bryder sig om. Som om det ikke er nok, støder hun på en tidligere kollega, der minder hende om fortiden og om den søster, som hun ikke længere taler med. I forsøget på at finde ud af, hvad Joe har gang i og samtidig navigere mellem sine andre aftaler får Eleanor anbragt sig selv i flere forskellige uheldige situationer.
Med en stor portion humor og selvironi fortælles om Eleanor, hendes søster Ivy, den fantastiske ægtemand Joe og sønnen Timby, der forhåbentligt klarer at leve med en mor, der er distræt og forvirret, men trods alt mener det godt...
Romanen har både et højt tempo og et fint blik for groteske og pinlige situationer. Samtidig gives der også plads til refleksioner og Eleanors bearbejdelse af den svære relation til søsteren Ivy. Fin læseoplevelse!

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: